Botoşănenii îşi pierd interesul pentru vaccinare

Odată cu scăderea numărului de cazuri de Covid, vaccinarea pierde din nou teren.

Astfel, de la zilele când se vaccinau şi 3.000 de persoane s-a ajuns la 1.000 pe zi, iar de o săptămână abia se mai ajunge la 5-600 de vaccinări pe zi.

Potrivit datelor Direcţiei de Sănătate Publică, săptămâna trecută s-au vaccinat 362 de persoane în ziua cea mai slabă şi 608 în ziua cea mai bună. Rata a scăzut vizibil, unul dintre motive fiind şi ieşirea din valul patru, reducerea multor restricţii, dar şi neplata vaucherelor de 100 de lei pentru cei care se vaccinează.

În continuare, vaccinul preferat este Johsnon, în fiecare zi persoanele vaccinate cu doza unică fiind mai multe decât cele vaccinate cu prima doză de la Pfizer şi Moderna la un loc. De altfel, deşi a început vaccinarea mult mai târziu, vaccinul de la Johnson a fost utilizat pentru peste 35.000 de botoşăneni, în timp ce Astra Zeneca şi Moderna la un loc, cu toate dozele, au însumat puţin peste 24.000 de doze.

Cele mai multe doze, însă, sunt consumate în prezent, pe cei care se vaccinează cu a doua sau a treia doză.

Până la ora actuală s-au consumat aproape 190.000 de doze de vaccin la nivelul judeţului Botoşani. Cu acestea au fost complet imunizaţi aproape 100.000 de botoşăneni.

– Tudor CHIRIAC

Deja ai votat!