Dotări de 600.000 lei pentru liceele cu profil agricol

Trei licee cu profil agricol din județ au primit, în acest an, 600.000 lei de la Ministerul Agriculturii pentru investiții specifice și asigurarea unor cheltuieli materiale, asta însemnând câte 200.000 lei pentru fiecare liceu agricol.
Este vorba de Liceul Tehnologic „Petru Rareș” Botoșani, Liceul Tehnologic „Alexandru Vlahuță” Șendriceni și Liceul Tehnologic „Demostene Botez” Trușești.
Toate cele trei unități de învățământ au depus proiecte și draft-uri de buget care au fost aprobate pentru finanțare. „Fiecare liceu a depus proiecte pe ceea ce ar avea nevoie. De exemplu, Liceul Trușești a achiziționat un tractor, iar celelalte două utilajele necesare echipării tractoarelor pe care le-au luat anul trecut. Deci, vorbim de echipamente și tehnică pentru punerea în aplicare a normei didactice specifice agriculturii”, a declarat Cristian Delibaș, directorul Direcției pentru Agricultură Județeană (DAJ) Botoșani.
Potrivit directorului, toate echipamentele și utilajele au fost recepționate și puse în folosință la fiecare liceu finanțat.
Deja ai votat!