Noi titluri de stat FIDELIS lansate de Ministerul Finanțelor

Ministerul Finanțelor (MF) lansează noi titluri de stat FIDELIS, acestea intrând la tranzacționare astăzi, 16 decembrie, în cadrul Bursei de Valori București.

MF a atras 872,5 milioane lei și 208,4 milioane euro, valori însumând peste 1 miliard de lei, prin cea de-a șasea ofertă primară de vânzare de titluri de stat Fidelis pentru populație derulată în ultimii doi ani prin Bursa de Valori București.
„Pe parcursul acestui an, persoanele fizice au investit peste 4,3 miliarde de lei în titlurile de stat FIDELIS, ceea ce demonstrează că programul se bucură de un interes ridicat, fiind un instrument de economisire atât pentru disponibilitățile în lei, cât și pentru cele în euro. Participarea susținută a investitorilor cu ocazia celor patru emisiuni derulate în anul 2021 dovedesc aprecierea de care se bucură acest Program, care oferă siguranță investițiilor și reprezintă o alternativă necesară pe piața instrumentelor financiare românești”, a declarat Adrian Câciu, ministrul Finanțelor.
Valoarea celor șase runde de finanțare derulate de Ministerul Finanțelor în 2020 și 2021 la BVB se apropie de 10 miliarde lei (2 miliarde euro).
Titlurile de Stat sunt mai exact un instrument financiar prin care o persoană împrumută bani statului pentru o anumită perioadă de timp pentru ca acesta să-și poată desfășura activitatea. Drept „răsplată” pentru ajutorul oferit, statul va plăti o dobândă pentru acei bani.
Deja ai votat!