Incendiu la o fabrică de confecții din Zona Industrială. Zeci de muncitori s-au autoevacuat (VIDEO)

Un incendiu a izbucnit, vineri seară (n.r. – 17 decembrie a.c.), în secția de finisaj din incinta societății Carreman de pe Calea Națională nr. 4 din municipiul Botoșani. La fața locului au ajuns, în cel mai scurt timp, cinci echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri, cu trei autospeciale cu apă și spumă, una de lucru la înălțime, o ambulanță SMURD, dar și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță.

„La sosirea forțelor de intervenție, ardeau depunerile textile din tubulatura de evacuare, existând pericolul de propagare a flăcărilor la acoperiș. Incendiul a fost stins în limitele găsite de pompieri. 59 de lucrători s-au autoevacuat. Nici o persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. Urmează să se stabilească de la ce a pornit incendiul”, a precizat Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

UPDATE

După ce au analizat locul de unde a izbucnit focul și modul în care s-a dezvoltat incendiul, pompierii au ajuns la concluzia că flăcările ar fi fost generate cel mai probabil de o scânteie mecanică de la motorul instalației de evacuare a gazelor arse, care a aprins mai apoi scamele adunate în sistemul de ventilație.

Incendiu și în urmă cu șase ani

Un alt incendiu a izbucnit în august 2015 la aceeași societate. Atunci, focul a pornit în camera de climatizare. Ca și acum, flăcările au pornit de la o scânteie mecanică, pe fondul suprasolicitării instalației. Scamele depuse în instalație au luat foc și flăcările s-au extins mai apoi la pereții construcției. Incendiul a fost observat la timp, iar intervenția rapidă a pompierilor a limitat valoarea pagubelor. Pentru stingerea flăcărilor și înlăturarea efectelor, au intervenit 20 de pompieri, cu șapte autospeciale, dintre care trei cu apă și spumă, dar și platforma de lucru la înălțime.

 

 

 

Deja ai votat!