IŞJ a anunţat directorii care vor conduce şcolile începând cu 17 ianuarie 2022

Concursul pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct în unităţile de învăţământ s-a încheiat. Lista nominală a directorilor, pe unități de învățământ este publicată pe site-ul IȘJ.

La acest concurs s-au înscris 202 candidați. La proba scrisă a concursului au fost prezenți 191 de candidați, din care 145 au obținut note mai mari de 7, cu o rată de promovare de 77% la nivel județean, comparativ cu media națională care a fost de 65,8%, ceea ce a situat județul Botoşani pe locul IV la nivel național. Potrivit conducerii IŞJ, rezultatul demonstrează o bună pregătire teoretică și reale competențe de management educațional ale candidaților.

S-au obținut: 10 note mai mari de 9, 50 de note între 8.00-8.99, 85 de note între 7,00-7.99, 35 de note între 6.00-6.99, 9 note între 5.00-5.99 și două note sub 5.

143 dintre cei 145 de candidaţi care au promovat proba scrisă şi-au exprimat opțiunile pentru funcția dorită și pentru unitatea de învățământ preferată.

Cea mai mare concurență a fost la Colegiul Național „A.T. Laurian” Botoșani, Colegiul Național „Mihai Eminescu” Botoșani și Școala Gimnazială „Al. I. Cuza” Dorohoi unde au fost câte 3-4 candidați pentru funcțiile de director și director adjunct. Au fost 20 de unități de învățământ pentru care nu s-a înregistrat nicio opțiune, 12 din mediul rural și 8 din mediul urban.

71 de candidaţi singuri pe loc

Candidați singuri pe loc au fost 71 (30 în mediul urban și 41 din mediul rural), câte 2 candidați pentru aceeași funcție au fost în 28 de unități de învățământ (16 în mediul rural  și 12 în mediul urban).

În perioada 15 noiembrie – 3 decembrie, candidaţii au susţinut proba de interviu. Primii care s-au prezentat în faţa comisiilor au fost cei care nu au avut contracandidați. Unii dintre candidații care și-au depus opțiuni pentru mai multe școli nu s-au prezentat la proba de interviu pentru toate unitățile/funcțiile, ci doar acolo unde au considerat că au șanse maxime.

Pe 13  decembrie, candidații care au promovat concursul pentru mai multe funcții/școli și-au depus opțiunile, în scris, pentru funcția/unitatea  dorită.

În perioada următoare (20-22 decembrie) vor fi emise deciziile de numire în funcție, începând cu data de 17 ianuarie 2022, dată la care începe al doilea semestru al anului școlar curent.

“Ne dorim ca fiecare director să își asume rolul complet de lider al școlii pe care o reprezintă”

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Botoșani felicită participanții la concurs pentru că au demonstrat reale competențe manageriale, atât în practică, prin exercitarea atribuțiilor corespunzătoare funcției de director/director adjunct în ultimii ani, cât și cunoștințe teoretice temeinice care vor asigura un management mai performant al unităților de învățământ din județul nostru.

Deviza noastră, <Școli sigure, școli curate, școli performante> devine astfel mai tangibilă, concretă și realizabilă. Mai mult, ne dorim ca fiecare director să își asume rolul complet de lider al școlii pe care o reprezintă și să se implice total în realizarea obiectivelor școlii, astfel încât elevii să participe cu drag la activitățile școlare și extrașcolare, iar părinții să simtă schimbarea în bine și să colaboreze mai strâns cu școala pentru binele copiilor“, a transmis Ada Macovei, inspector şcolar general.

Lista cu directorii de şcoli poate fi consultată aici.

Deja ai votat!