spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTNoi hotărâri ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române

Noi hotărâri ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române

Ieri, 16 decembrie 2021, în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” din Palatul Patriarhiei, sub președinția PF Părinte Patriarh Daniel, a avut loc ședința de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Sfântul Sinod l-a ales prin vot secret pe PS Nestor Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei şi Hunedoarei, în demnitatea de Episcop al Devei şi Hunedoarei, în locul vrednicului de pomenire Episcop Gurie Georgiu, trecut la cele veşnice, în octombrie 2021. Întronizarea PS Nestor, Episcopul Devei şi Hunedoarei, va avea loc pe 26 decembrie 2021.

Tot prin hotărâre a Sfântului Sinod, anul 2023 în Patriarhia Română, va fi „Anul omagial al pastorației persoanelor vârstnice” și „Anul comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești (psalți)”. Anul 2022 va fi Anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului și Anul comemorativ al sfinților isihaști Simeon Noul Teolog, Grigore Palama și Paisie de la Neamț. În 2022 se împlinesc 300 de ani de la nașterea Sfântului Paisie de la Neamț și 1000 de ani de la trecerea la Domnul a Sfântului Simeon Noul Teolog.

Sfântul Ierarh Diadoh va fi cinstit pe 29 martie

Totodată, s-a decis înscrierea în Calendarul bisericesc a Sfântului Ierarh Diadoh, Episcopul Foticeii, cu zi de pomenire pe 29 martie. Au fost aprobate, de asemenea, textele liturgice ale sinaxarului, slujbei și acatistului, precum și icoana acestuia. În cadrul aceleiaşi şedinţe s-au aprobat textele liturgice ale slujbei și paraclisului Sfântului Cuvios Simeon Noul Teolog (12 martie) şi textul acatistului Sfântului Iustin Martirul și Filosoful (1 iunie).

La solicitarea Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane s-a decis ca prin intermediul parohiilor din Biserica Ortodoxă Română să fie distribuită foaia volantă de prevenire a traficului de persoane.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române apreciază activitatea social-filantropică a eparhiilor, parohiilor, mănăstirilor și centrelor sociale”, a mai transmis Biroul de presă al Patriarhiei Române.

În această perioadă, în multe parohii din ţară şi din judeţul Botoşani se derulează proiecte sociale care au drept scop sprijinirea copiilor şi familiilor cu o situaţie materială modestă.

Sursa foto: Basilica.ro

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
5.8 ° C
10.6 °
5.6 °
95 %
1.1kmh
35 %
joi
18 °
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...