Nouă elevi confirmaţi pozitiv, după testarea făcută acasă

Nouă elevi din judeţul Botoşani au ieşit pozitiv la testările pe bază de salivă, efectuate în cursul acestei săptămâni. „Pentru doi copii testele PCR au ieşit pozitive, la un copil testul a ieşit negativ, iar ceilalţi şase aşteaptă rezultatul testului PCR”, a declarat Irina Telişcă, inspector şcolar şi purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Testarea elevilor cu teste antigenice rapide din salivă, în vederea diagnosticării infecţiei cu SARS-CoV-2 s-a făcut în această săptămână în zilele de marţi şi vineri. La nivelul judeţului s-a decis ca testele să fie făcute în familii, iar părinţii să comunice rezultatele educatorilor, învăţătorilor, respectiv profesorilor diriginţi.

Potrivit procedurii, dacă testul de salivă este pozitiv, se face și testul PCR, iar elevul va prezenta la școală rezultatul acestuia: dacă este negativ, va continua să vină la școală. Dacă nu se face testul PCR, în cazul în care testul de salivă este pozitiv, sau dacă testul PCR este și el pozitiv, atunci elevul rămâne la domiciliu 14 zile.

Inspectoratul Şcolar Judeţean a primit până la această dată peste 190.000 de teste pentru elevi. „S-au primit până acum 144.000 de teste pe 27 noiembrie, 31.200 pe 2 decembrie, și 42.000 pe 13 decembrie. Toți directorii au ridicat testele de la IŞJ. Testarea se face în această săptămână în zilele de marți și vineri, conform precizărilor Ministerului Educației”, a anunţat Irina Telişcă.

 

Deja ai votat!