Paradă de datini şi obiceiuri de iarnă pe străzile municipiului

Cea de-a XLVI-a ediţie a Festivalului de Datini şi Obiceiuri ,,Din străbuni, din oameni buni” se va desfăşura duminică, 19 decembrie, în Piaţa Revoluţiei din municipiul Botoşani.

Spectacolele vor debuta la ora 10:00 cu parada formaţiilor de datini şi obiceiuri de iarnă, care se va derula pe traseul Consiliul Judeţean Botoşani – Casa Sindicatelor – Liceul A.T. Laurian – Pod de Piatră – Calea Naţională – Direcţia Muncii – Hotel Rapsodia – Piaţa Revoluţiei, apoi formaţiile vor susţine câte un scurt spectacol pe scena ce va fi amplasată în Piaţa Revoluţiei (intervalul orar 11.00 – 20.00).

În cadrul Festivalului, vor defila formații și cete de datini și obiceiuri din județul nostru, dar și din județele Neamț, Iași și Suceava.
Scopul evenimentului este acela de conservare și punere în valoare a datinilor și obiceiurilor la trecerea dintre ani.
“Sunt așteptați la acest eveniment atât botoșănenii cât și turiștii care ajung la Botoșani în această perioadă, să ia parte la aceste datini și obiceiuri de iarnă autentice, specifice zonei noastre!”, transmit reprezentanții Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT).
Noua ediție a Festivalului se organizează după un an de pauză, din cauza pandemiei.
Deja ai votat!