Daniel Botezatu propune teme distractive pentru activităţile din 23 decembrie

Pe lângă discuţiile interminabile vizând testarea elevilor, în ultimele zile în spaţiul public o altă temă de interes este programul elevilor pentru 23 decembrie, ultima zi de cursuri, înainte de vacanţa de iarnă. Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, a anunţat că fiecare director de școală va putea hotărî, după consultarea colectivului didactic, dacă pe 23 decembrie elevii vor desfășura cursuri cu prezență fizică sau dacă activitățile pot fi adaptate astfel încât să răspundă așteptărilor în contextul particular al sărbătorilor.

Am luat această decizie atât pentru a veni în întâmpinarea dorinței copiilor și părinților de a dedica această zi pregătirilor pentru Ajunul Crăciunului, cât și în spiritul descentralizării promovate în acest an de Ministerul Educației, astfel încât unitățile de învățământ să poată adapta mai eficient activitățile lor așteptărilor și nevoilor societății”, a spus ministrul.

Declaraţia ministrului a fost taxată de profesorul Daniel Botezatu, fost inspector şcolar general. „Domnul ministru, în al 12-lea ceas, în mărinimia sa, conștientizează aberația structurii anului școlar pe care l-a creionat, zi de școală pe 23 decembrie, când toți ne gândim deja la musafiri și la sărbători. O repară în stilul clasic, fără prea multe precizări. On-line-ul va fi făcut de diriginți sau de profesorii care aveau ore, la clase, în ziua de 23? Nu era mai simplu să se fi gândit de când a făcut structura anului școlar la problema asta?”, a întrebat Daniel Botezatu.

Fostul inspector şcolar general i-a sugerat ministrului şi câteva teme de activităţi pentru acea zi. „Îi sugerez câteva teme de activități non/informale pentru ziua de 23 decembrie: <Singur acasă>, <Sarmale on-line>, <Alo, aterizează străbunica>, <Matematica la cumpărături>, <Româna cu verii din Italia>, <Istoria prostiei>, <I(logica) ministerului>, <Geografia localizării creierilor munților la ministru>, <Educație fizică la cumpărături>, <Alchimia transformării în aur a unei zile>, <O zi fără frecare>, <Shit, Merde, Doamne-iartă-mă!>, <Faceți-vă încălzirea pentru răcituri>, <Părți anatomice ale cocoșului în răcituri>, <Desene pe gheață cu patinele> și, pentru civică, <Cedează locul din telescaun persoanei mai în vârstă>”, sunt temele sugerate de Daniel Botezatu.

Fostul inspector şcolar general nu trebuie însă să-şi facă probleme în privinţa programului din 23 decembrie, ştiut fiind faptul că în multe şcoli, ca de altfel şi în multe instituţii publice, ultima zi de lucru înaintea sărbătorilor este cât se poate de relaxantă.

Deja ai votat!