Traficanții de droguri ridicați în cadrul operațiunii „Ziua Z” au fost trimiși în judecată de procurorii DIICOT

O grupare de traficanți de droguri, care a acționat în municipiul Botoșani, a fost trimisă în judecată de procurorii Biroului teritorial Botoșani al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism. Trimiterea în judecată a venit după o anchetă care a durat mai bine de trei ani. Printre inculpați se află doi frați, care ar fi asigurat drogurile, dar și trei tinere, care făceau parte din rândul complicilor. Toți au fost acuzați de constituire sau aderare la un grup infracțional organizat, efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive, dar și de deținere de droguri de risc pentru consum propriu.

Gruparea a fost anihilată în luna mai 2018, după mai multe descinderi care au presupus efectuarea a 15 percheziții domiciliare pe raza județelor Botoșani și Suceava, în cadrul operațiunii denumită „Ziua Z”. „În cauză s-a reținut că, începând cu anul 2016, în Cartierul Primăverii din municipiul Botoșani, o grupare de persoane, organizată pe baza relațiilor de rudenie, de amiciție ori generate de interese financiare, a pus bazele și a dezvoltat în județul Botoșani, o rețea complexă de distribuție a drogurilor de risc și mare risc și a substanțelor cu efect psihoactiv către numeroase persoane consumatoare, în special tineri”, menționau atunci procurorii DIICOT.

Două dintre percheziții i-au vizat atunci pe doi frați, lideri ai grupării de trafic de droguri. În mașină unuia, polițiștii au găsit pungi cu substanțe interzise. Anchetatorii au stabilit atunci că drogurile erau depozitate și ambalate în casa unuia dintre suspecți, apoi erau vândute în Botoșani, fie la ușa apartamentului, fie direct pe stradă, ori în urma unor solicitări telefonice. În urma descinderilor, șapte persoane au fost arestate preventiv, o a opta fiind plasată în arest la domiciliu.

Operațiunea organizată atunci de procurorii DIICOT a fost aplaudată în plină stradă de oamenii din cartier, care ajunseseră să fie agasați de consumatorii de droguri. În plus, multe din rudele celor din cartier au căzut în mrejele drogurilor și deveniseră dependente de substanțele interzise. Ulterior, suspecții au fost eliberați rând de rând din arest, în urma unor decizii ale instanțelor de judecată. Acum, membrii grupării au fost trimiși în boxa acuzaților și urmează să răspundă pentru faptele comise. Procesul se va judeca la Tribunalul Botoșani.

 

Deja ai votat!