Angajaţii AJOFM ameninţă cu proteste

Sindicaliştii din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Botoșani au anunţat luni, 20 decembrie, printr-un comunicat de presă, că se alătură celorlalţi angajaţi din sistemul bugetar care protestează “împotriva practicii Guvernului de a nu respecta legile”.

“Principii precum nediscriminarea, legalitatea, separarea puterilor în stat și supremația legilor sunt încălcate an de an indiferent de formațiunea politică angrenată în guvernarea țării. Protestăm împotriva practicii de neacordare a drepturilor salariale prevăzute de legile în vigoare și de eșalonare în 5 ani a drepturilor recunoscute de instanțe“, se arată în comunicatul transmis de sindicalişti.

Aceştia cer aplicarea integral a legii salarizării nr.153/2017; Guvernul să nu se mai substituie Parlamentului; să se plătească, integral și la timp, toate drepturile salariale prevăzute de legi; să se elimine inechitățile salariale generate de neaplicarea legii și abrogarea și neadoptarea de OUG care să eșaloneze drepturile salariale constatate de instanțele judecătorești.

“Încă nu am stabilit programul manifestării protestului. Acesta va fi la nivel național, cu instituțiile din subordinea Ministerului Muncii, urmează să ne punem de acord în această privință”, a declarat Gabriela Drobotă, consilier EURES în cadrul AJOFM.

La nivelul AJOFM Botoşani, salariile de bază sunt cuprinse între 2.528 şi 9.913 lei.

Deja ai votat!