Bărbat salvat miraculos după ce s-a înecat la masă

Un bărbat, în vârstă de 78 de ani, din Botoşani, poate spune că s-a născut a doua oară, după ce a ajuns în stare foarte gravă la urgenţe din cauza unei bucăţi de carne.

Întâmplarea a avut loc duminică, atunci când bărbatul, împreună cu familia sa, au ieşit la un restaurant din oraş pentru a sărbători o aniversare. La un moment dat, însă, botoşăneanului i s-a făcut rău, a leşinat, şi a începând să se învineţească pe loc. Speriaţi, cei de la masă au încercat să îl ajute, dar au sunat şi la 112.

În scurt timp, la faţa locului a ajuns o ambulanţă, care l-a preluat pe bărbat şi l-a transportat la urgenţe, unde a ajuns în stare critică. „Pacientul a fost adus în serviciul UPU în stop respirator, de la o petrecere cu familia. La scurt timp a survenit stop cardiac. A fost intubat, sedat, resuscitat cu succes. A fost extras un bol alimentar, o bucată de cotlet de carne, cu care se înecase. Ulterior a fost detubat şi internat pentru supraveghere, starea lui fiind ameliorată”, a precizat asistent principal Andrei Gavril din cadrul UPU-SMURD.

Deja ai votat!