Colindătoare accidentată de un şofer băut

O fetiţă de 13 ani, din satul Jodeşti, comuna Vorona, a ajuns la spital cu mai multe răni, după ce a fost lovită de un autoturism.

Accidentul a avut loc pe drumul comunal ce străbate satul Joldeşti, pe direcţia spre Icuşeni. Un autorturism marca Volkswagen Passat, condus de un bărbat de 48 de ani a acroşat-o pe fetiţă, care mergea pe marginea drumului, pe partea carosabilă. Copila, îmbrăcată în port popular, se îndrepta spre o biserică din zonă, unde urma să colinde, împreună cu mai mulţi copii.

În urma impactului, micuţa a fost proiectacă în şanţul de pe marginea drumului, de acolo fiind şi preluată de către un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă. „De la faţa locului a fost preluat un copil, victimă a unui accident rutier. Era conştientă, prezentând mai multe contuzii, traumatisme şi escoriaţii. A fost stabilizată şi transporată la spital, pentru mai multe investigaţii de specialitate”, a precizat medicul Daniela Amarande, din cadrul SJA Botoşani.

Poliţiştii ajunşi la faţa locului au început o anchetă pentru a stabili cu exactitate cauzele producerii accidentului. În momentul în care a fost testat, rezultatul la etilotest a fost de 0,57 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. „În cauza a fost deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi conducere sub influenţa alcolului sau a altor substanţe”, a precizat agent-şef adjunct Nicoleta Mendeleac, purtător de cuvânt al IPJ Botoşani.

Deja ai votat!