spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTCosmin Andrei despre Spitalul de boli cronice - "Suntem pe ultima sută...

Cosmin Andrei despre Spitalul de boli cronice – „Suntem pe ultima sută de metri”

După patru ani de la începerea lucrărilor, Spitalul de boli cronice şi îngrijiri paliative mai are încă mult până să fie deschis pentru pacienţi.

Deși lucrările trebuiau executate până la finele anului 2019, acest lucru nu a fost posibil din cauza unor probleme apărute între municipalitate, constructor şi finanţator, respectiv Compania Naţională de Investiţii. S-a întârziat mult şi cu realizarea utilităţilor, Astfel, abia pe 6 decembrie a ajuns schimbătorul de căldură pentru punctul termic al noului spital.

Suntem pe ultima sută de metri. Unitatea spitalicească este racordată la rețelele de apă, canalizare și energie electrică iar în prezent se finalizează și racordarea la agentul termic. În funcție de condițiile meteo, această lucrare va fi finalizată în scurt timp”, a declarat primarul Cosmin Andrei.

Finalizarea utilităţilor nu înseamnă că spitalul va fi deschis. Încă nu a fost rezolvată problema cu asigurarea circuitelor, despre care se ştia încă de acum doi ani. „S-a mers pe ideea că se face tunel între Spitalul de Recuperare <Sfântul Gheorghe> şi Spitalul de boli cronice şi îngrijiri paliative. Tunelul nu a mai fost făcut şi acum trebuie făcute unele modificări la intrarea principală. CNI nu a făcut încă recepţia lucrărilor. Constructorul a avut proiectare plus execuţie şi trebuie să ne dea spitalul să-l folosim”, a afirmat un oficial din Primăria Botoşani.

Urmează birocraţia acreditării şi angajărilor

După ce lucrările vor fi recepţionate, urmează acreditarea acestui spital, aşa cum a fost gândit, pentru îngrijiri paliative. Acreditarea nu poate fi făcută peste noapte. Mai mult, este de durată şi procedura de angajare a personalului. Altfel spus, vor mai trece luni bune până când botoşănenii să poată spune că au un nou spital în oraş.

Cele mai bune condiţii din judeţ

Această unitate este destinată, conform proiectului iniţial, bolnavilor care sunt în stadii terminale ale unor boli cronice grave şi care, în felul acesta, pot fi îngrijiţi de personal de specialitate. Valoarea investiţiei este de 15,6 milioane de lei, fondurile fiind asigurate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin CNI. Spitalul este dotat cu paturi ultramoderne, saloane cu baie proprie, televizor, sistem de apel al asistentelor, oxigen la fiecare pat.

Demersurile pentru noul spital au fost făcute încă din anul 2013 de către deputatul Tamara Ciofu, însă lucrările au început în noiembrie 2017.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
19.8 ° C
20 °
15.5 °
47 %
0.9kmh
100 %
joi
19 °
vin
13 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...