Peste 5.000 de persoane s-au angajat prin AJOFM

Mii de persoane s-au angajat din ianuarie și până în luna noiembrie, prin intermediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM). Potrivit statisticii prezentată de reprezentanții instituției, dintre cele 5.257 persoane încadrate în muncă, 2.163 erau femei.

Cele mai multe persoane care au reușit să se angajeze, 2.249 au peste 45 de ani 795 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani 671 au între 25 și 35 de ani, iar 1.542 sunt tineri sub 25 de ani (toți tineri NEETs).

Cele mai multe angajări au fost făcute în rândul celor cu studii liceale

În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 2.468 provin din mediul urban, iar 2.789 persoane sunt din mediul rural. Din punct de vedere al nivelului de pregătire, și de această dată, cele mai multe persoane care și-au găsit o slujbă au studii liceale, respectiv 1.846 persoane (35,11%), urmate de cele cu învățământ profesional 1.243 persoane(23,64%). Numărul celor cu învățământ gimnazial este de 1.118 persoane, iar cei cu studii superioare sunt în număr de 402 persoane.

“Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Botoșani , 1.996 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într- o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre”, au transmis reprezentanții AJOFM.

Asistenţă pentru găsirea unui loc de muncă

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenției teritoriale pentru ocuparea forței de muncă beneficiază de pachete personalizate de măsuri active. Astfel, în perioada ianuarie-noiembrie a acestui an, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 8.703 persoane.

Deja ai votat!