Start ratat la pârtia de schi de la Borșa

Anunțată ca un mare eveniment, luni, începând cu ora 15, a avut loc inaugurarea pârtiei de schi de la Borșa, în Maramureș, la 210 km de Botoșani. Primarul promitea o instalație de telegondolă, capabilă să ridice 1800 de schiori pe oră, și două pârtii de schi, una de 4 km, categoria albastră și alta de 3 km, categoria roșie, cu instalație de nocturnă. Toate acestea ar fi fost posibile după cincisprezece ani în care investiția mai mult a stagnat, și 27 milioane de euro primiți de la guvern.

În realitate lucrurile s-au dovedit a fi o improvizație crasă dublată de un festivism de prost gust. Începând cu locurile de parcare, absolut insuficiente, motiv pentru care schiorii trebuie să-și care echipamentul câteva sute de metri pe jos și terminând cu pârtiile, din care numai una a fost socotită finalizată, dar plină de pietre și zăpadă înghețată care au transformat coborârea într-o aventură primejdioasă.

„Cred că au avut vreun termen de finalizare și au fost siliți să-l respecte. Ceea ce au dat acum în folosință este o glumă proastă. Ne-au pus pe drumuri, am venit de la sute de kilometri ca să vedem minunea. Am coborât o singură dată și mi-au stricat tălpile schiurilor. Sunt complet neserioși”, a declarat unul dintre schiori.

Culmea, corespondentul radio România Actualități a descris în mod elogios evenimentul care, cel puțin pentru amatorii de schi, s-a dovedit o cacialma.

Deja ai votat!