Mobilizare de forțe pentru a remedia avaria survenită în conducta de apă care alimentează comuna Broscăuți

Angajații societății Nova Apaserv încearcă să remedieze cât mai repede avaria survenită pe conducta de alimentare cu apă potabilă a comunei Broscăuți. Potrivit directorului general al Nova Apaserv, Liviu Ștefan, avaria care a lăsat comuna fără apă încă de săptămâna trecută, ar fi survenit pe tronsonul în care conducta traversează iazul aflat la marginea localității.

„Încercăm să realizăm un fel de bypass, pentru a înlocui porțiunea afectată. Vom vedea care este cea mai bună soluție – se va devia conducta sau se va face tot prin traversarea iazului. Noi avem circa 100 de metri de conductă și am demarat deja lucrările. Se va lucra atât joi, cât și vineri, și sperăm să remediem defecțiunea cât mai repede cu putință”, a declarat Liviu Ștefan, directorul operatorului de apă.

Avaria la aducțiunea de apă spre comuna Broscăuți a survenit vineri, pe 17 decembrie a.c. De atunci, circa o mie de locuințe au rămas fără apă potabilă, iar localnicii trebuie să transporte apa de la fântâni cu gălețile. Oamenii sunt disperați în condițiile în care Crăciunul este peste numai câteva zile, iar ei nu au apă curentă pentru a găti sau pentru activitățile zilnice.

 

Deja ai votat!