Zeci de milioane de lei ajung în județ pe final de an. Sumele au fost repartizate pe localități (VIDEO)

Continuă să vină bani în județ din Fondul de rezervă bugetară. Prin intermediul unei hotărâri adoptată de Guvern pe 17 decembrie a.c., județul Botoșani a beneficiat de o nouă alocare bugetară de 30 de milioane de lei. Anunțul a fost făcut astăzi de prefectul județului, Dan Nechifor, care a precizat că fondurile au fost atribuite în baza unei propuneri făcută de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, la solicitarea autorităților locale.

Sumele suplimentare au fost atribuite din taxa de valoare adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul în curs. Astfel, Consiliul Județean a beneficiat de 4 milioane de lei, Primăria municipiului Botoșani de 5 milioane de lei, Primăria municipiul Dorohoi de 2 milioane de lei, orașele Bucecea și Săveni câte un milion de lei, orașul Flămânzi 500.000 de lei, orașele Darabani și Ștefănești câte 350.000 de lei, în timp ce comunele județului au primit suplimentări cuprinse între 150.000 de lei și 450.000 de lei.

„Banii au fost alocați pentru buna desfășurare a activităților finanțate din bugetele locale, pentru asigurarea cheltuielilor de cofinanțare sau plata unor facturi restante la finalul anului 2021”, a arătat prefectul Dan Nechifor.

 

Deja ai votat!