Dezastru într-o comună din județ. Două gospodării afectate în urma unui incendiu

O anexă și două depozite de furaje au ars în urma unui incendiu violent, care a afectat două gospodării de pe raza satului Câmpeni, comuna Prăjeni.

Dezastrul s-a produs astăzi dimineață (joi, 23 decembrie a.c.), iar alarma a fost dată puțin înainte de ora 6. „La fața locului au ajuns, în cel mai scurt timp, pompierii din cadrul Punctului de Lucru Flămânzi, cu o autospecială cu apă și spumă și voluntarii din comună. La sosirea forțelor de intervenție, ardeau violent o anexă și două depozite de furaje, existând pericolul de propagare a flăcărilor la construcțiile din cele două gospodării”, a arătat Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Având în vedere amploarea evenimentului, în sprijin, au fost trimise alte două echipaje de la Detașamentul de Pompieri Botoșani și Garda de Intervenție Trușești, cu două autospeciale cu apă și spumă. Pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor au intervenit, în total, 14 pompieri militari și voluntari, aproape cinci ore. Au fost salvate casele din cele două gospodării și alte anexe, 40 de bovine, opt porci, 15 oi și cinci câini.

Din nefericire, în incendiu au fost surprinse 24 de păsări, doi porci și un câine, care nu au mai putut fi salvate. Cel mai probabil, incendiul a fost generat de un scurtcircuit, fiind observat și anunțat cu întârziere.

Pentru a preveni astfel de evenimente, reprezentanții ISU recomandă:

– efectuaţi verificarea periodică a instalaţiei electrice;

– nu folosiţi instalaţii electrice improvizate;

– la suplimentarea receptoarelor asiguraţi-vă că instalaţia existentă poate prelua consumul adiţional;

– verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi înlocuiţi-le atunci când sunt uzate;

– nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite;

– nu suprasolicitaţi o priză deoarece unele incendii se produc din cauza solicitării excesive a unei surse de curent.

 

Deja ai votat!