Imagini apocaliptice după incendiul de la Câmpeni. Pompierii au reușit să stingă focul

Pompierii au finalizat intervenția la incendiu izbucnit astăzi dimineață în satul Câmpeni, din comuna Prăjeni. După aproape opt ore de la alerta care anunța focul uriaș, pompierii su stins ultimul focar și au înlăturat urmările dezastrului. Flăcările au mistuit tot ce au prins în cale și au lăsat în urmă imagini apocaliptice. Astfel, din anexa și cele două depozite de furaje cuprinse de flăcări nu au mai rămas decât mormane de scrum, fragmente din blocurile de BCA, câteva bârne din lemn și colile de tablă din acoperiș. Până și pământul din jur era pârjolit și mirosea a fum, iar zona părea lovită de un cataclism. Pagubele urmează să fie evaluate de proprietarii celor două gospodării, însă distrugerile sunt considerabile.

Reamintim că o anexă și două depozite de furaje au ars, astăzi dimineață, în urma unui incendiu violent, care a afectat două gospodării de pe raza satului Câmpeni, comuna Prăjeni. Alarma a fost dată puțin înainte de ora 6, iar la fața locului au ajuns pompierii din carul Punctului de Lucru Flămânzi, cu o autospecială cu apă și spumă și voluntarii din comună. Întrucât incendiul luase amploare și exista pericolul de propagare a flăcărilor la construcțiile din cele două gospodării, în sprijin au fost trimise alte două echipaje de la Detașamentul de Pompieri Botoșani și Garda de Intervenție Trușești, cu două autospeciale cu apă și spumă. Pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor au intervenit, în total, 14 pompieri militari și voluntari, aproape cinci ore.

Î final, pompierii au salvat casele din cele două gospodării și alte anexe, 40 de bovine, opt porci, 15 oi și cinci câini. Din nefericire, în incendiu au fost surprinse 24 de păsări, doi porci și un câine, care nu au mai putut fi salvate. Cel mai probabil, incendiul a fost generat de un scurtcircuit, fiind observat și anunțat cu întârziere.

 

Deja ai votat!