joi, martie 28, 2024
AcasăLocal BTAjun de groază pentru un copil la colindat (video)

Ajun de groază pentru un copil la colindat (video)

Ceea ce ar fi trebuit să fie o seară specială pentru un copil din judeţ s-a transformat într-un adevărat coşmar. O fetiţă, în vârstă de doar şase ani, se zbate între viaţă şi moarte la spital, după ce a fost lovită în plin de un autoturism.

Nenorocirea a avut loc, vineri, în Ajun de Crăciun, pe DN 29A, la ieșirea din orașul Darabani. Un autoturism marca Toyota, condus de un tânăr de 25 de ani, se deplasa dinspre Darabani spre Dorohoi. La un moment dat, în timp ce trecea prin dreptul unei femei, care era de mână cu copilul ei, acesta a ţâşnit în stradă, cu intenţia de a traversa în fugă, la casa de vis-a-vis, unde voia să colinde. Şoferul nu a putut face nimic pentru a evita impactul, care a fost unul extrem de grav. Micuţa a fost lovită de oglinda maşinii chiar în zona capului, fiind aruncată în lateral, unde a rămas inconştientă.

Mama copilei a sunat imediat la 112, o ambulanţă ajungând la locul accidentului, de unde a luat-o pe fetiţă. Din cauza stării grave în care era, de la Botoşani a fost trimis echipajul SMURD cu medic, în întâmpinare. „Pacienta a fost preluată în comă, cu trumatisme cranian şi facial severe, scor Glasgow 3. A fost transportată la Secţia Pediatrie de echipajul cu medic al SMURD”, a precizat medicul Eduard Gurău, medic coordonator în cadrul dispeceratului unic ISU-SJA.

„Eram la colindat. Era cu mine de mână”

Mama copilei a ajuns şi ea cu ambulanţa la spital, femeia fiind în stare de şoc. „Eram la colindat. Era cu mine de mână. Ieşisem din curtea unei case şi am dat să mergem pe marginea drumului, iar la un moment dat s-a smuls din mâna mea să traverseze, chiar în dreptul maşinii. A lovit-o în plin. Vreau eu să fi fost în locul ei”, le-a spus mama printre lacrimi cadrelor medicale, implorându-le să îi facă bine fetiţa.

La Pediatrie, copila a fost intubată şi ventilată mecanic, starea ei fiind una critică. Ulterior, a fost preluată de acelaşi echipaj SMURD şi transportată la Spitalul Judeţean, unde a fost supusă unui examen imagistic la computerul tomograf. Medicii urmau să decidă apoi dacă se poate efectua transferul către o clinică de specialitate din Iaşi, din cauza traumatismelor la nivelul capului.

Cazul a ajuns şi în atenţia poliţiştilor, mai multe echipaje ajungând la locul accidentului, pentru a deschide o anchetă. „Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. În cauză a fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă”, a precizat agent şef adjunct Nicoleta Mendeleac, purtător de cuvânt al IPJ Botoşani.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
20.5 ° C
21.1 °
15.6 °
53 %
1.3kmh
90 %
joi
21 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...