Crăciun cu jandarmi pe străzi. IJJ va suplimenta efectivele de ordine publică

Ajunul Crăciunului și sărbătorirea Nașterii Mântuitorului ii vor găsi pe jandarmi implicați în cadrul dispozitivelor de menținere a ordinii și liniștii publice, organizate la nivel județean atât în cooperare cu polițiștii botoșăneni, cât și independent.

„Efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Botoșani vor fi suplimentate, în perioada 24 – 26 decembrie, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale de natură penală și contravențională, pe timp de zi și de noapte, dar și pentru verificarea respectării măsurilor epidemiologice”, a precizat Dan Izotov, purtător de cuvânt în cadrul IJJ.

Echipajele de jandarmerie vor acționa pe străzile intens circulate, în zonele aglomerate, precum și în locurile de comercializare a produselor specifice sărbătorilor de iarnă, fiind permanent în măsură să intervină în sprijinul cetățenilor.

De asemenea, jandarmii spun că vor acorda o atenție deosebită respectării prevederilor legale referitoare la comercializarea și utilizarea obiectelor artizanale și de distracție pe bază de amestecuri pirotehnice. Comercializarea lor de către cei autorizați legal se poate face numai persoanelor care au împlinit vârsta de 16 ani, nerespectarea prevederilor legate de vârsta minimă și cea privind utilizarea articolelor pirotehnice ce pot fi folosite de către persoane fizice putând fi sancționată cu amenzi cuprinse între 5.000 lei și 7.500 lei.

„Pe timpul executării misiunilor, jandarmii vor verifica și persoanele care au aplicată măsura carantinării la domiciliu, iar acolo unde vor constata că aceasta nu este respectată, vor aplica măsurile legale, sancțiunea contravențională stabilită pentru nerespectarea carantinei fiind amendă contravențională cuprinsă între 1.000 și 5.000 lei. În cazul depistării unor astfel de cazuri, jandarmii vor informa și Direcția de Sănătate Publică Botoșani care, după caz, poate dispune carantinarea instituționalizată”, a adăugat Dan Izotov.

 

Deja ai votat!