Magazine percheziționate de polițiști. Anchetatorii au confiscat sute de jucării și parfumuri contrafăcute

Două societăți comerciale au fost percheziționate, în perioada 17-22 decembrie a.c., de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice. Descinderile au avut loc în baza a trei mandate de percheziție domiciliară emise de Judecătoria Botoşani. Ținta au fost două imobile aparţinând administratorilor celor două societăți din municipiul Botoşani, în vederea probării activităţii infracţionale a acestora.

„Cu ocazia verificărilor și percheziţiilor, la locaţiile vizate au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor, conform prevederilor Codului de Procedură Penală, 569 de bucăți de jucării și parfumuri, toate inscripţionate cu diferite mărci înregistrate, pentru care persoanele respective nu deţineau documente justificative şi despre care existau indicii că sunt contrafăcute. Produsele respective au fost indisponibilizate în vederea confiscării speciale, valoarea totală a acestora fiind de aproximativ 43.000 de lei, prejudiciul cauzat urmând să fie stabilit de titularii mărcilor respective”, a arătat Nicoleta Mendeleac, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean.

Potrivit acelorași surse, polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii a unui număr de 48 de infracţiuni de „punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare”, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani.

„Precizăm că pe tot parcursul procesului penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale stabilite de Codul de Procedură Penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie”, a adăugat Nicoleta Mendeleac.

 

Deja ai votat!