Meniu de sărbătoare pentru bolnavii din spital 

Aproape 400 de botoşăneni vor petrece perioada sărbătorilor pe patul de spital. Pentru că nu se pot bucura de această perioadă alături de familie, pacienții care trebuie să își petreacă sărbătorile în spital vor avea un meniu special. Meniurile sunt adaptate în funcție de afecțiunile pacientului, iar cei care nu au nici o interdicție din partea medicului curant și nu necesită un anume regim vor primi un meniu adecvat pentru aceste sărbători de iarnă, anunță reprezentanții Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani.

Astfel, cei fără interdicţii vor primi la micul dejun unt, șuncă presată, cașcaval și măsline, brânză telemea fără sare, ou fiert, iar pentru masa de prânz pacienții vor fi serviți cu ciorbe/supe de legume și nu va lipsi friptura din pulpă de pui, iar la cina vor servi preparate pe bază de lactate.

Tradițional, toți pacienții vor primi suplimente în pachete individuale cu cozonac, mere, bomboane de pom, portocale pentru bolnavii diabetici, iar pentru ziua de 31 decembrie, pacienții vor fi serviți cu colăcei, mere și bomboane de pom.

„În această perioadă rămân spitalizați aproximativ 370 pacienți, din care 180 în sediul central din str. Marchian, 180 în secțiile de psihiatrie și la secțiile de boli infecțioase se estimează să rămână internați 15 pacienți”, a precizat Doina Caba, managerul Spitalului Județean „Mavromati”.

Deja ai votat!