Slujbă încheiată cu un frumos program de colinde la Biserica “Sfânta Ecaterina” (video)

Zeci de botoşăneni au participat astăzi la slujba oficiată la Biserica „Sfânta Ecaterina”. În zi de mare sărbătoare, ei şi-au unit glasurile în cântări şi rugăciuni.

În finalul slujbei, preotul paroh Liviu Florariu a citit Scrisoarea Pastorală la sărbătoarea Naşterii Domnului transmisă de ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei. Preotul paroh le-a urat celor prezenţi la slujbă să aibă sărbători binecuvântate. “După postul acesta în care ne-am nevoit cu postul, sper eu, cu rugăciunea, cu faptele bune, iată, acum, în aceste zile ne bucurăm de Naşterea Pruncului, Domnul Isus Hristos. Aceste zile sunt zile de bucurie şi de fericire, prin definiţie, dar ştiind bine că tot ceea ce facem trebuie făcut cu măsură, atât la mâncare, cât şi la băutură. Totul ţine de o măsură creştinească. Vă binecuvântăm, vă dorim să aveţi zile binecuvântate, pline de bucurie, de pace şi de linişte în casele şi în familiile dumneavoastră. Să vă umple bunul Dumnezeu casele de bucuria Naşterii Domnului Isus Hristos”, a declarat Liviu Florariu. El le-a mulţumit celor care în aceste zile l-au primit în casele lor pentru a vesti Naşterea Domnului. „ÎPS Teofan a făcut un îndemn ca şi colindele în acest an să ne mângâie şi să ne bucure sufletul nostru. Colindele sunt un mod autentic, românesc de a mărturisi Naşterea Domnului nostru Isus Hristos, sunt un mod prin care fiecare dintre noi spunem o rugăciune în această zi preaînălţată a Naşterii Domnului nostru Isus Hristos. Bunul Dumnezeu să vă binecuvânteze şi să vă picure în suflet bucurie, har şi ajutor de la Dumnezeu Domnul”, a mai spus preotul Liviu Florariu.

Corul bisericii a prezentat un frumos program de colinde, care a ajuns la sufletul celor prezenţi. După colinde, preotul paroh a oferit daruri copiilor din parohie.

 

Deja ai votat!