Autoritățile au ieșit în teren pentru a verifica starea drumurilor. Prefectul Dan Nechifor – „În municipiu este jale”

Ca urmare a ninsorilor abundente, autoritățile au ieșit în teren pentru a verifica starea drumurilor și cum se circulă în județ. Astfel, în calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, prefectul județului, Dan Nechifor, a plecat pe DN 29 pentru a vedea care este situația pe drumul Botoșani – Suceava, iar șeful serviciului Rutier, comisarul Teodor Orhei, va verifica traseul Botoșani – Iași. „Deocamdată, nu se impune introducerea unor restricții de circulație. Am dispus ca mașinile de poliție să patruleze și să-i oprească pe cei care nu sunt dotați cu cauciucuri de iarnă”, a precizat prefectul Dan Nechifor.

În schimb, reprezentatul guvernului în teritoriu s-a declarat nemulțumit de starea străzilor din municipiul Botoșani și a apreciat că activitatea de deszăpezire nu s-a desfășurat așa cum trebuie. „Au scos utilajele și s-au fotografiat cu ele, după care le-au băgat în garaj. În municipiu este jale”, a spus prefectul Dan Nechifor.

Reamintim că județul Botoșani se află începând de astăzi sub atenționare Cod galben de ninsori abundente, care va fi valabilă până marți, 28 decembrie, ora 8. Meteorologii spun că precipitațiile vor fi importante cantitativ, iar stratul de zăpadă care se va depune va fi consistent.

Din acest motiv, șoferii care pleacă la drum sunt sfătuiți să verifice informațiile privind starea drumurilor.

Informații privind starea drumurilor naționale din zona Moldovei:

Dispecerat DRDP Iași – tel. 0232/213168

Dispecerat CNAIR: 021.9360

021.264.33.33

021.264.33.34

TELVERDE – 0800.809.360

Informații privind starea drumurilor județene

Dispecerat DJDP Botoșani 0231.510.792

 

 

Deja ai votat!