Gravidă la 14 ani la un pas de a-şi lua viaţa

Gravidă la doar 14 ani, o fată din Botoşani a încercat să îşi pună capăt zilelor după o ceartă cu părinţii.

Minora, dintr-o localitate din zona Dorohoiului, locuia de ceva timp cu un tânăr de 19 ani, din Suceava, acasă la el. Minora ar fi avut încuviinţarea părinţilor pentru acest concubinaj, însă nu şi pentru a rămâne gravidă. În urmă cu câteva zile, fata s-a întors la casa părintească, şi le-a spus părinţilor că este gravidă în 19 săptămâni. La auzul acestei veşti, mama tinerei a avut un şoc, astfel că între cele două a izbucnit un scandal.

În urma certurilor, tânăra a ameninţat că se sinucide, mama acesteia sunând la 112. La faţa locului a ajuns un echipaj de la Ambulanţă, dar şi unul de la Poliţie. Minora a fost transportată la Secţia de Pediatrie, după care a fost internată la Maternitate, pentru a fi monitorizată sarcina. „Pacienta a ajuns în serviciul nostru cu tentativă de suicid, tulburare de adaptare, reacţie anxioasă. A fost stabilizată şi consiliată”, a spus un asistent din cadrul Secţiei Pediatrie din Spitalul Judeţean.

Cazul a ajuns şi în atenţia poliţiştilor, care au deschis un dosar penal, după ce au aflat de povestea sarcinii tinerei. „În cauză a fost întocmit un dosar sub aspectul săvârşirii infracţiunii de act sexual cu un minor, urmând a se propune soluţiile legale la finalizarea anchetei”, a precizat agent şef adjunct Nicoleta Mendeleac, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani.

– Tudor CHIRIAC

 

Deja ai votat!