Se circulă pe toate drumurile din județ. Drumarii acționează cu mai multe utilaje (VIDEO)

La ora 17, nu erau semnalate drumuri înzăpezite în județ. Astfel, pe principalele drumuri naționale din județ DN24C, DN28B, DN29, DN29A , DN29B, DN29C, DN29D , DN29E, circulația se desfășura în condiții de iarnă.

Pe DN 29A (Dorohoi – Darabani) și pe DN 29C (Cucorăni – Bucecea), carosabilul era la negru, dar șoseaua era umedă și întrucât temperaturile erau cuprinse între -3 și -4 grade, se acționa pentru combaterea poleiului. În schimb, pe mai multe tronsoane de pe DN 24 C Santa Mare Ștefănești, stratul de zăpadă măsura 3 centimetri, dar drumarii acționau cu 16 utilaje, care au distribuit 53 de tone de material antiderapant și 1,6 tone de clorură de calciu.

Și pe drumurile județene se acționa cu utilajele pentru asigurarea circulației. Potrivit reprezentanților Direcției Județene de Drumuri și Poduri (DJDP), până la ora 17 nu erau semnalate probleme deosebite și nici drumuri înzăpezite. Se circula în condiții de iarnă pe toate traseele.

„Având în vedere că a fost emis un Cod Galben de ninsori, se acționează permanent cu câte șapte utilaje pe toate cele patru baze din județ – Botoșani, Săveni, Dorohoi și Trușești – fiind distribuit și material antiderapant. Utilajele revin în baze numai pentru a se aproviziona cu material antiderapant”, au precizat reprezentanții DJDP Botoșani.

 

Deja ai votat!