Mamă convinsă să nu-și abandoneze bebelușul

După ce a fost la un pas de a petrece primul Crăciun pe această lume în plasament, un bebeluş a primit o şansă nesperată de la cadrele medicale de la Maternitate. Acestea au reuşit să convingă o mămică să îşi păstreze copilul, la care dorea să renunţe, imediat după ce a născut.

Tânăra, în vârstă de 18 ani, a dat naştere unui băieţel, însă imediat după naştere le-a spus cadrelor medicale că vrea să renunţe la copil, pentru că nu avea unde să meargă cu copilul, tatăl acestuia fiind implicat într-o altă relaţie. Tânăra nu avea nici măcar o hăinuţă pentru bebeluş.

În acest context, cadrele medicale de la Maternitate au făcut imediat front comun şi au apelat la ajutorul cunoscuţilor, iar între timp au reuşit să o convingă pe mamă să ţină copilul lângă ea, cât se încearcă găsirea unor soluţii. Într-un timp scurt au fost adunate mai multe hăinuţe, bani şi chiar s-a găsit şi o soluţie pentru cazarea celor doi, astfel că mama a decis să nu mai abandoneze micuţul. „Măcar puţin am ajutat. De fapt, marea comunitate care trimite hăinuţe, jucării cu mult drag pentru copiii din Maternitate. Toţi cei care trimit sunt Moş Crăciun. Datorită lor, în prag de Sărbătoare Sfântă, un băieţel are hăinuţe de îmbrăcat”, a spus medicul primar de neonatologie Carmen Zaboloteanu, şeful secţiei neonatologie din cadrul Maternităţii Botoşani.

 

Deja ai votat!