Jandarmii vor fi în alertă în ultima zi din an. Sfatul forțelor de ordine – nu cumpărați articole pirotehnice

”Asigurarea ordinii și siguranței publice la manifestările tradiționale reprezintă obiectul principal al jandarmilor pe timpul misiunilor desfășurate în ultima zi a acestui an” – se arată într-un comunicat de presă emis de Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ). Potrivit acelorași surse, efectivele IJJ vor fi prezente în stradă, alături de participanții la spectacolele de datini și obiceiuri organizate în 10 localități din mediul urban și rural, unde vor acționa pentru prevenirea faptelor antisociale de natură penală sau contravențională.

În cooperare cu polițiștii botoșăneni, jandarmii vor executa misiuni de menținere a ordinii publice, fiind în măsură să intervină prompt la solicitările făcute de cetățeni prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112, în vederea luării măsurilor legale care se impun.

Jandarmii aflați în dispozitivul de pază și protecție instituțională la obiectivele din competență vor intensifica acțiunile specifice în zona din apropierea acestora, urmărindu-se descurajarea persoanelor care, prin comportamentul lor, i-ar putea afecta pe cei din jur.

„Atragem atenția asupra potențialului pericol asupra sănătății generat de materialele pirotehnice, în special în cazul folosirii acestora de către copii. Recomandăm cetățenilor să nu achiziționeze astfel de materiale și să nu încurajeze utilizarea lor de către copii, oricât de ,,distractiv” ar părea pe moment, pentru a preveni producerea unor accidente cu urmări din cele mai serioase în Noaptea dintre Ani”, se mai precizează în comunicatul IJJ Botoșani.

 

Deja ai votat!