Peste o tonă de articole pirotehnice confiscate la Botoșani. Polițiștii au efectuat 12 percheziții (VIDEO)

Polițiștii de la Arme, explozivi și substanțe periculoase, sub coordonarea Direțţiei Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, au pus în aplicare, miercuri, pe 29 decembrie a.c., 48 de mandate de percheziție domiciliară, pe teritoriul mai multor județe, la persoane bănuite de efectuarea de operațiuni cu articole pirotehnice, fără drept. Un sfert dintre percheziții au avut loc pe teritoriul județului Botoșani.

Astfel, în urma descinderilor, anchetatorii au indisponibilizat, în vederea confiscării, peste 16.000 de kilograme de articole pirotehnice, din categoriile de pericol F1, F2, F3 si P1, în valoare totală de aproximativ 900.000 de lei. „Au fost înregistrate 99 de dosare penale, în cadrul cărora au fost constatate 112 infracțiuni, fiind aplicate 29 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 12.900 de lei”, se arată într-un comunicat de presă emis de Inspectoratul General al Poliției Române.

Potrivit acelorași surse, polițiștii de la arme, explozivi și substanțe periculoase din Botoșani au efectuat 12 percheziții domiciliare, în urma cărora au fost descoperite și ridicate 1.020 de kilograme articole pirotehnice, din categoriile P1, F1- F3.

La rândul lor, polițiștii din Hunedoara au efectuat 9 percheziții domiciliare și au ridicat 750 de kilograme de articole pirotehnice, din categoriile P1, F1, F3.

Și polițiștii de la arme, explozivi și substanțe periculoase din Alba au desfășurat 8 percheziții domiciliare, iar cei din Dâmbovița au efectuat 3 percheziții domiciliare, în urma cărora au ridicat 450 de kilograme de articole pirotehnice, de diferite categorii.

Alte trei percheziții domiciliare au fost organizate de polițiștii din Prahova, care au realizat și o acțiune de prindere în flagrant delict, fiind descoperite și ridicate aproximativ 4.500 de kilograme de articole pirotehnice, de diferite categorii.

Polițiștii de la arme, explozivi și substanțe periculoase din Vrancea au desfășurat 2 percheziții domiciliare și au ridicat 850 de kilograme de articole pirotehnice, de diferite categorii.

Polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București au efectuat 2 percheziții domiciliare și au ridicat 55 de kilograme de articole pirotehnice, din categoriile F1 și F2.

Polițiștii de la arme, explozivi și substanțe periculoase din Olt au desfășurat 2 percheziții domiciliare, unde au descoperit 32 kg. de articole pirotehnice de diferite categorii.

Polițiștii din Buzău au efectuat 2 percheziții domiciliare și au ridicat 40 de kilograme de articole pirotehnice, de diferite categorii. Totodată, au mai fost indisponibilizate, în urma aplicării unor sancțiuni contravenționale, 269 de kilograme de articole pirotehnice, de diferite categorii.

Polițiștii de la arme, explozivi și substanțe periculoase din Mureș au desfășurat 1 percheziție domiciliară, fiind ridicate 5 kilograme de articole pirotehnice, din categoria F1.

Polițiștii din Teleorman au efectuat o percheziție domiciliară și au ridicat 35 de kilograme de articole pirotehnice, din categoria F1, iar polițiștii de la arme, explozivi și substanțe periculoase din Ilfov au desfășurat 4 percheziții domiciliare și au confiscat 180 de kilograme de articole pirotehnice, de diferite categorii.

De asemenea, Poliția Transporturi a indisponibilizat aproximativ 4.000 de kilograme de articole pirotehnice, în cadrul unui dosar penal.

*

În perioada 22 noiembrie – 29 decembrie a.c., în cadrul acțiunii naționale “Foc de Artificii” au fost indisponibilizate, în vederea confiscării, 82.202 kilograme de articole pirotehnice, din categoriile de pericol F1, F2, F3, F4 și P1, în valoare totală de aproximativ 3.075.700 de lei.

„Au fost constituite 677 de dosare penale, în cadrul cărora au fost constatate 779 de infracțiuni, fiind aplicate 227 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 214.200 de lei”, se mai arată în comunicatul de presă emis de Inspectoratul general al Poliției Române.

 

Deja ai votat!