Tradiții și obiceiuri de Anul Nou, la Dorohoi

Pe 31 decembrie, de la ora 16:00, în municipiul Dorohoi va avea loc Festivalul de datini și obiceiuri de iarnă, cu scopul de a arăta importanța tradițiilor și datinilor strămoșești.

Manifestarea se va desfășura în fața primăriei din Dorohoi, unde vor evolua șase formații, respectiv Ansamblul Stejărelul – George Enescu, Banda Trestiana, Banda Satu-Nou, Banda Broscăuți, Banda Plevna și Banda Olinescu.

Festivalul de Datini și Obiceiuri de Iarnă este organizat de Primăria Municipiului Dorohoi prin Centrul Național de Informare și Promovare Turistică.

Duminică, 19 decembrie, Municipiul Botoşani a găzduit un adevărat regal de datini şi obiceiuri de iarnă în cadrul celei de-a 46-a ediție a Festivalului „Din străbuni, din oameni buni…”, manifestare organizată de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale. De asemenea, în urmă cu două zile, a avut loc “Colinda de la Darabani”, ajunsă la cea de-a patra ediție, scopul acestor evenimente fiind acela de conservare și punere în valoare a datinilor și obiceiurilor la trecerea dintre ani.

Deja ai votat!