Cinci consumatori de droguri prinși în Centrul Vechi. Mirosul i-a dat de gol

Cinci bărbați, care au coborât brusc dintr-o mașină în momentul în care au observat autospeciala Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Botoșani, au atras atenția jandarmilor prin graba cu care încercau să se îndepărteze. Întâmplarea a avut loc joi, pe 30 decembrie 2021, în zona Centrului Vechi al municipiului Botoșani, iar jandarmii, care au simțit un miros înțepător specific substanțelor interzise, au hotărât să verifice interiorul mașinii, ocazie cu care au găsit un mugure vegetal și două dispozitive de mărunțire a acestora (n.r. – grindere).

„În același loc, în urmă cu o lună, au fost depistați șapte bărbați într-o ipostază similară, care, exact ca și cei cinci găsiți ieri, au afirmat că nu știu nimic despre bunurile găsite la controlul autovehiculului”, a precizat Dan Izotov, purtător de cuvânt în cadrul IJJ Botoșani.

Jandarmii le-au întocmit celor cinci bărbați actele de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere de droguri de risc pentru consum propriu, faptă penală pedepsită cu închisoare de la 2 la 5 ani, conform prevederilor Legii privind combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.
Actele procedurale întocmite, precum și probele ridicate în vederea confiscării din interiorul autovehiculului, vor fi înaintate către Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani, în vederea competentei soluționări.

 

Deja ai votat!