Început de an cu temperaturi de primăvară

Anul începe la Botoșani cu temperaturi pozitive, demne de o primăvară autentică. Dacă până în ultima zi din 2021 temperaturile au fost sub zero grade, noul an a început “în forță”, termometrele arătând 9-10 grade temperatura exterioară vineri.

Zilele următoare nu vor fi cu mult mai diferite, până miercuri fiind așteptate temperaturi de chiar 11 grade.

În a doua parte a săptămânii viitoare temperaturile vor mai scădea puțin, chiar de “gerul Bobotezei” urmând a fi totuși temperaturi pozitive, de 3-4 grade Celsius.

De altfel, întreaga lună ianuarie va avea valori termice cu mult peste cele din mijlocul iernii.

Prima luna din an vine cu vreme bună și temperaturi mai mari decât în mod obișnuit. Meteorologii au emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni. Va ploua și ninge puțin în majoritatea regiunilor.

Vremea în săptămâna 3 – 10 ianuarie
Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile nordice, dar și deficitar în cele sudice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Vremea în săptămâna 10 – 17 ianuarie
Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în regiunilie intracarpatice, dar local și în cele estice și sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Vremea în săptămâna 17 – 24 ianuarie
Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi deficitar în jumătatea nord-vestică a țării, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Vremea în săptămâna 24 – 31 ianuarie
Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice acestei săptămâni, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă, vor avea o tendință deficitară în toată țara.

Deja ai votat!