Cum începe școala în ianuarie 2022 pentru fiecare clasă

Școala începe diferit anul acesta, după vacanța de iarnă, în funcție de clasa în care este elevul, potrivit noii structuri a anului școlar 2021-2022, modificată în luna noiembrie 2021. Copiii de grădiniță revin la activități pe 10 ianuarie, scrie Edupedu.ro.

Clasele primare, de la pregătitoare, I, a II-a, a III-a, până la clasa a IV-a, încep școala din 10 ianuarie. Pentru ei vacanța de iarnă a rămas nemodificată pentru că au fost trimiși doar pentru o săptămână în vacanță forțată în noiembrie, aceasta urmând să fie recuperată în aprilie, în timpul săptămânii Școala altfel. Deși ar fi trebit să fie în semestrul al II-lea deja, în ianuarie, elevii și profesorii lor de la gimnaziu revin tot în semestrul I pentru o săptămână, urmând ca după weekendul 15-16 ianuarie să intre direct în semestrul al II-lea, fără să mai aibă, ca în anii trecuți, o vacanță intersemestrială.

Elevii de gimnaziu, clasele a V-a, a VI-a, a VII-a și a VIII-a încep școala pe 3 ianuarie, după cea mai scurtă vacanță de iarnă din istoria ultimilor ani.

Deja ai votat!