Propuneri pentru evitarea cozilor din faţa Direcţiei Impozite şi Taxe

dig

Foarte mulţi botoşăneni au începutul anul hotărâţi să-şi achite dările locale în primele zile lucrătoare. Pentru a evita aglomeraţia la Direcţia Impozite şi Taxe (DIT), doi consilieri locali au venit cu unele propuneri.

Să le arătăm cetăţenilor că, indiferent de nivelul taxelor, măcar avem bunul simţ de a-i respecta

Raluca Curelariu, consilier municipal USR, l-a rugat pe primarul Cosmin Andrei şi pe şefii DIT „să fie proactivi şi să ia măsuri, astfel încât să nu repetăm situaţia absolut jenantă de anul trecut, când coada pentru plata taxelor se întindea pe 100 de metri”. “Înţeleg că e pandemie, înţeleg că lumea nu are dreptul să intre decât în număr limitat, asta nu elimină însă faptul că erau zeci sau sute de oameni care să-şi plătească taxele. Înţeleg că s-au făcut progrese pe tot ce înseamnă partea online şi felicit colegii de la Direcţia Impozite şi Taxe pentru acest rezultat, sper să fie implementat cât mai repede. Le recomand că promoveze toate variantele de plată online şi, în acelaşi timp, vă rog să luaţi în calcul utilizarea dreptului de a face ore suplimentare pe care să le compensaţi cu zile libere, conform Codului Muncii şi să prelungim programul la taxe şi impozite. Asta înseamnă că putem în ianuarie şi în februarie să avem program extins la taxe şi impozite, astfel încât şi cei care lucrează în mediul privat să poată veni să-şi plătească taxele şi să nu fie nevoiţi să-şi ia liber, dar şi să evităm cozile infernale. Să nu uităm că oamenii vin să ne dea bani pe care, se pare, că nu suntem în stare să-i cheltuim. Să găsim o soluţie în avans pentru a putea evita aglomeraţia şi a le arăta cetăţenilor că, indiferent de nivelul taxelor, măcar avem bunul simţ de a-i respecta”, a declarat Raluca Curelariu.

Eugen Ţurcanu, consilier municipal PNL, a sugerat conducerii DIT să deschisă puncte de lucru şi în alte spaţii ale municipalităţii sau alte instituţii, cel puţin pentru primul trimestru al anului, ştiut fiind faptul că mulţi botoşăneni doresc să-şi achite obligaţiile către bugetul local la început de ani, pentru a putea beneficia de bonificaţia de 10%.

Deja ai votat!