Tragedie în prima zi din an

Un bărbat din Botoșani a fost trimis în stare critică la Iași, după ce a fost ars pe jumătate din corp.

Nenorocirea a avut loc în noaptea de Revelion, în locuința bărbatului din Orășeni. În vârstă de 65 de ani, acesta a consumat mai multe băuturi alcoolice, după care s-a culcat, la o bucată de noapte, cu un reșou lângă pat, pentru a se încălzi. Pe timpul nopții, însă, plapuma cu care era acesta învelit s-a aprins și a ars mocnit pe bărbat. Din cauza efectului băuturii, dar și al fumului generat de focul mocnit, bărbatul nu a simțit, în primele minute, astfel că materialul inflamabil i-a ars pur și simplu ambele picioare. Pielea și mușchii au fost arși aproape în totalitate.

Ulterior, bărbatul a fost preluat de un echipaj de la Serviciul Județean de Ambulanță (SJA) și transportat la Urgențe. “Pacientul a ajuns cu arsuri severe în secția UPU. La nivelul membrelor inferioare, de la coapse, era pur și simplu carbonizat”, a precizat un asistent din cadrul UPU-SMURD.

Medici de la Urgențe au încercat să stabilizeze pacientul, ulterior solicitând transferul în Clinica de Arși. O ambulanță cu medic l-a preluat pe acesta și l-a transportat la Iași, însă starea bărbatului a continuat să se deterioreze. “Pacientul a fost intubat, pentru că saturația de oxigen a început să scadă alarmant. Starea era una critică, cu prognostic extrem de rezevrat”, a precizat medicul Eduard Gurău, manager al SJA Botoșani.

Deja ai votat!