Document falsificat descoperit la intrarea în țară

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Stânca au descoperit în posesia unui cetățean român un certificat de pregătire profesională care s-a dovedit a fi fals. Totul s-a întâmplat duminică, pe 2 ianuarie a.c., când în PTF Stânca s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru a intra în România un cetățean român, conducător auto al unui autovehicul cu număr de înregistrare specific Bulgariei.

„În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra persoanei, ocazie cu care a fost descoperit un certificat de pregătire profesională pentru conducători auto, cu valabilitate 10.03.2023- 10.03.2028, având imprimate datele și fotografia unei alte persoane de sex masculin, cetățean din Republica Moldova. Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului descoperit, colegii noștri au efectuat verificări specifice, ocazie cu care au stabilit faptul că acesta nu îndeplinește condițiile de formă și de fond ale unuia autentic”, a precizat Tatiana Radu, purtător de cuvânt în cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani.

În timpul audierilor, bărbatul a declarat că a primit documentul în gara din Chișinău de la un conațional a cărui identitate nu o cunoaște și trebuia să-l predea unei alte persoane cu care urma să se întâlnească în Germania. Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

 

Deja ai votat!