Ghişeele Direcţiei Impozite şi Taxe vor fi deschise pe 5 ianuarie

Direcţia Impozite şi Taxe din cadrul Primăriei Botoşani nu a început lucrul cu publicul. Deşi ani la rând prima zi de lucru din an coincidea cu deschiderea ghişeelor acestei direcţii, acum acest lucru nu a fost posibil.

Botoşănenii care doreau să plătească printre primii dările locale s-au prezentat ieri la sediul direcţiei, însă au găsit pe uşă anunţul potrivit căruia pe 3 şi 4 ianuarie DIT nu are program de lucru cu publicul, pentru a „facilita operaţiunile de închidere/deschidere a anului fiscal”.

Anul trecut, prima zi de lucru cu publicul la DIT a fost 11 ianuarie, deşi funcţionarii direcţiei, asemenea tuturor bugetarilor, şi-au reluat activitatea pe 4 ianuarie. Explicaţia a fost aceea că sunt necesare câteva zile pentru a fi făcute modificările necesare în baza de date.

Şi în acest an trebuie făcute modificări dată fiind majorarea unor taxe şi impozite.

Oricum, botoşănenii nu au motive să se grăbească, în condiţiile în care bonificaţia de 10% pentru plata integrală a dărilor aferente anului 2022 se acordă până la finele lunii martie.

Botoșănenii își vor putea achita dările către municipalitate şi prin intermediul site-ului www.ghişeul.ro, acolo unde cu un utilizator și o parolă pot face plățile cu ajutorul cardurilor bancare, iar sumele datorate de plată sunt preluate automat de către acest site, care este într-un parteneriat cu Primăria Botoșani.

Deja ai votat!