spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăLocal BTMunicipalitatea a implementat noi modalităţi de plată a dărilor locale (video)

Municipalitatea a implementat noi modalităţi de plată a dărilor locale (video)

Începând de astăzi, 4 ianuarie, botoşănenii au la dispoziție două noi instrumente digitale pentru plata dărilor locale. Cosmin Andrei, primarul municipiului, a anunţat că sunt disponibile aplicaţiile  Avansis Mobile și Avansis Online.

Pentru plata impozitelor şi taxelor locale am făcut pași importanți în ceea ce privește digitalizarea serviciilor Primăriei și debirocratizarea procedurilor pe care le avem cu cetățenii. Astăzi am plăcerea să anunţ promovarea a două instrumente pe care le avem pentru plata taxelor şi impozitelor locale fără a fi necesară o deplasare la sediul de pe Calea Naţională, acolo unde în anii precedenţi au fost cozi şi a trebuit să facem faţă şi provocărilor pandemice cu toate restricţiile aferente”, a declarat primarul. Potrivit edilului, prin cele două  instrumente, botoşănenii pot vizualiza de acasă care sunt obligaţiile de plată, pot solicita eliberarea documentelor în mod online şi efectuarea plăţilor.

Pentru telefoanelor mobile, municipalitatea a pus la dispoziţie un Cod QR, care trimite utilizatorul către cele două link-uri pentru descărcarea aplicaţiei, pentru cei care au sistem de operare Android, respectiv iOS.

Avansis Mobile este aplicaţia pe care o putem folosi pentru vizualizarea obligaţiilor de plată şi pentru efectuarea plăţii propriu zise în sistem online. De asemenea, aplicaţia poate fi descărcată şi de către cei care nu au sistem de operare cu acces la cele două magazine pentru aplicaţii. Sunt necesare o serie de credenţiale (elemente utilizate în cadrul sistemelor informaţionale pentru accesul la informaţii sau alte resurse – n.r) care pot fi introduse, iar după validarea conturilor de către colegii noştri avem acces la aplicaţie unde sunt specificate toate obligaţiile de plată şi posibilitatea achitării lor, atât parţial cât şi integral”, a explicat edilul.

Facem pași importanți spre digitalizare și comunicare online

Cea de a doua aplicaţie, Avansis Online, permite transmiterea documentelor și solicitarea documentelor emise de DITL, precum certificatul fiscal, certificatele de înregistrare a bunurilor și toate modificările care se pot face la ghişeele DIT. Adresa pentru Avansis Online este foarte simplă onlineprimariabt.ro.

Beneficiem de o finanțare europeană pentru implementarea acestor două instrumente. Botoșănenii nu mai sunt efectiv nevoiți să stea la cozi interminabile, facem pași importanți spre digitalizare și comunicare online. Aceste două aplicații vin în completarea instrumentului pe care îl aveam disponibil și până acum, este vorba despre platforma ghiseul.ro, care este funcțională în acest moment pentru cei care au conturi şi pentru cei care doresc să se înroleze pe acest site. Ne dorim ca aceste servicii să conducă la un confort mai mare pentru botoșăneni, așa cum ne-am asumat încă de la începutul mandatului”, a afirmat primarul municipiului Botoșani.

Implementarea acestor două instrumente s-a făcut cu fonduri europene, atrase în baza unui proiect al municipalităţii.

Tendința este spre digitalizarea acestor servicii și mai puțin spre angajarea de personal. Cred că firesc și natural este să migrăm către modalitățile pe care românii, botoșănenii le-au folosit și cu alte ocazii, pentru plata abonamentelor la telefonie mobilă, plata ratelor. Așa cum migrează şi cei din mediul privat, o facem și noi astăzi, prin oferirea instrumentelor de actualitate, disponibile pentru toți cei care sunt acomodați cu tehnologia și doresc să facă acest lucru. Din punctul meu de vedere, oferim un confort suplimentar”, a precizat Cosmin Andrei.

„Am oferit alternative pentru a nu mai avea acele cozi”

Avansis Online a fost modificată pentru municipiul Botoşani de către dezvoltator, astfel încât să nu mai fie nevoie nici măcar de o vizită la sediul DIT pentru credenţiale şi autentificare. Acest lucru se realizează printr-un selfie cu cartea de identitate şi validarea contului de către funcţionarii DIT.

Pentru românii care sunt în străinătate sau pentru cei care nu se pot deplasa efectiv, validăm acest cont, folosind instrumente moderne. Am oferit alternative pentru a nu mai avea acele cozi şi pentru a oferi servicii de calitate. Dacă botoşăneanii optează sau nu pentru aceste mijloace de plată, este strict alegerea dumnealor. Noi îi vom încuraja, popularizăm aceste modalităţi de plată, depunem tot efortul necesar, dar decizia le aparţine dacă doresc sau nu să stea la coadă” a concluzionat Cosmin Andrei.

Deja ai votat!
Botoșani
ploaie ușoară
8.9 ° C
8.9 °
7.1 °
97 %
0.9kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
21 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...