Temperatură record înregistrată astăzi în judeţ

Judeţul Botoşani a atins astăzi un nou record. La Stația Meteo Botoșani s-a înregistrat, miercuri, o temperatură de 12,3 grade Celsius, cea mai ridicată temperatură din ţară, în condițiile în care, tot la ora 7.00, la Darabani erau 5,3 grade Celsius, iar la Stânca – Ștefănești erau 6,3 grade Celsius.

La aceeași oră, la Bacău, Suceava, Sibiu și Reșița erau 11 grade, la Timișoara și Oradea 10 grade, la Constanța și Tulcea 8 grade, în timp ce la București erau 2 grade, iar la Pitești 1 grade.  Totodată, la Târgu Mureș și Târgu Jiu erau 0 grade Celsius.

În această perioadă întreaga ţară se confruntă cu temperaturi neobișnuite pentru această perioadă. Astfel, sunt diferențe de până la 20 de grade Celsius între sudul și nordul țării.

Meteorologii spun că temperaturile normale perioadei ar fi trebuit să fie cuprinse între minus 2 grade Celsius și 5 grade Celsius.

Vremea va începe să se răcească, însă, de joi, iar temperaturile negative se vor resimți la început în nordul țării. Răcirea vremii se va extinde vineri spre jumătatea sudică. Meteorologii spun că în vest și în nord vor fi ploi în următoarele trei zile. Va ninge doar la altitudini mari. Începând de joi însă, sunt așteptate mai multe ninsori la munte, iar vineri, probabilitatea de lapoviță și ninsoare chiar și în sudul țării va crește, spun meteorologii.

Deja ai votat!