marți, octombrie 3, 2023
AcasăLocalTemperatură record înregistrată astăzi în judeţ

Temperatură record înregistrată astăzi în judeţ

Judeţul Botoşani a atins astăzi un nou record. La Stația Meteo Botoșani s-a înregistrat, miercuri, o temperatură de 12,3 grade Celsius, cea mai ridicată temperatură din ţară, în condițiile în care, tot la ora 7.00, la Darabani erau 5,3 grade Celsius, iar la Stânca – Ștefănești erau 6,3 grade Celsius.

La aceeași oră, la Bacău, Suceava, Sibiu și Reșița erau 11 grade, la Timișoara și Oradea 10 grade, la Constanța și Tulcea 8 grade, în timp ce la București erau 2 grade, iar la Pitești 1 grade.  Totodată, la Târgu Mureș și Târgu Jiu erau 0 grade Celsius.

În această perioadă întreaga ţară se confruntă cu temperaturi neobișnuite pentru această perioadă. Astfel, sunt diferențe de până la 20 de grade Celsius între sudul și nordul țării.

Meteorologii spun că temperaturile normale perioadei ar fi trebuit să fie cuprinse între minus 2 grade Celsius și 5 grade Celsius.

Vremea va începe să se răcească, însă, de joi, iar temperaturile negative se vor resimți la început în nordul țării. Răcirea vremii se va extinde vineri spre jumătatea sudică. Meteorologii spun că în vest și în nord vor fi ploi în următoarele trei zile. Va ninge doar la altitudini mari. Începând de joi însă, sunt așteptate mai multe ninsori la munte, iar vineri, probabilitatea de lapoviță și ninsoare chiar și în sudul țării va crește, spun meteorologii.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
14.3 ° C
14.6 °
11.6 °
59 %
1.3kmh
5 %
lun
14 °
mar
24 °
mie
23 °
joi
22 °
vin
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Deci, se lucrează. Sau oricum, sunt niște utilaje acolo.

EDITORIAL

Ne împotmolim mereu, deși – potrivit statisticilor europene – țara merge înainte, adică avansează economic pe cele mai importante paliere, respectiv industrial și comercial,...

EPIGRAMA ZILEI

Am o dilemă mare Și nu ştiu ce să  fac : E vremea schimbătoare, Cum oare  mă ... dezbrac?     -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

Extraordinara Sydney Sweeney (din Euforia) e o mare descoperire în acest rol! Filmul va rula în avanpremieră la Happy Cinema din 4 octombrie.

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...