Violator arestat după al doilea atac de Revelion

Individul din comuna Todireni care a fost arestat la începutul acestei săptămâni, după ce a violat o bătrână în vârstă de 92 de ani în noaptea de Revelion, are la activ mai multe condamnări pentru agresiuni sexuale. Ba mai mult, la ultima evaluare psihologică făcută în Penitenciarul Găești, acolo unde bărbatul, Marin Baghici, în vârstă de 45 de ani, executase ultima condamnare, specialiștii apreciau că acesta „relevă un risc crescut de recidivă, generat de imposibilitatea de a-și controla impulsurile sexuale”. Doar că, în momentul în care acesta a executat ultima zi din pedeapsa dictată de instanță, cei de la penitenciar nu au avut cum să-l mai țină după gratii și l-au eliberat.

Bărbatul a rezistat în libertate circa un an, lucrând la o fermă de animale din zonă, însă în noaptea de Revelion el a recidivat. Polițiștii spun că agresiunea sexuală ar fi avut loc în noaptea de 31 decembrie 2021 înspre 1 ianuarie, când individul ar fi pătruns fără drept în curtea locuinței și apoi în incinta imobilului victimei, o femeie de 92 de ani, din comuna Todireni, unde, prin constrângere și violență, ar fi întreținut un raport sexual cu aceasta. Ulterior, bărbatul a fugit și s-a ascuns într-o casă părăsită din comuna Todireni, unde a fost găsit de polițiști, în dimineața de 2 ianuarie.

Faptă identică în urmă cu patru ani

Surprinzător este că în urmă cu aproape patru ani el a comis o faptă identică. În noaptea de 31 decembrie 2017 spre 1 ianuarie 2018, Baghici, care abia fusese eliberat în baza recursului compensatoriu, a pătruns în locuinţa unei femei de 82 de ani din localitatea Floreşti (comuna Răuseni) şi a încercat să o violeze pe bătrână. Arestat, bărbatul a încercat să dea vina atunci pe băutură.

Și în noaptea de 14 spre 15 februarie 2013 al a dat buzna peste o femeie de 86 de ani, care se afla singură în locuinţă. A spart un geam, după care a intrat în casă şi a atacat-o pe bătrână. Trezită din somn, femeia nu a reuşit să se mai apere, iar individul a întreţinut cu ea mai multe raporturi sexuale normale.

Individul are numai două clase, iar în perioadele în care s-a aflat în libertate a fost implicat și în alte incidente violente. La începutul lui aprilie 2012, el a dat buzna în curtea unui localnic din Todireni, a început să tragă de ușă, iar când proprietarul a ieșit pentru a vedea ce se întâmplă, individul l-a tras afară din locuință și a început să-l lovească. Prins de polițiști, individul a dat vina tot pe băutură, dar a fost condamnat și atunci la închisoare cu executare.

 

Deja ai votat!