Imagini virale pe internet cu „capcane” folosite de braconieri (VIDEO)

Braconierii care acționează în județ fac tot posibilul pentru a-i bloca pe paznicii de vânătoare, dar și pe jandarmi pentru ca aceștia să nu-și poată desfășura patrulările obișnuite. Ei au ajuns să amplaseze pe principalele căi de acces către fondurile de vânătoare un fel de „capcane” pentru roțile mașinilor de intervenție. Este un soi de dispozitiv din metal, sub forma literei H, care vine băgat în pământ, iar cele două capete superioare, care rămân la suprafață, sunt foarte ascuțite asemeni vârfurilor de săgeți. Așa se face că atunci când trece o mașină prin zonă, dispozitivele respective intră în anvelope și provoacă instantaneu pene de cauciuc. În acest fel, mașinile nu mai reușesc să-și facă patrularea, iar dispozitivele întârzie intervenția forțelor de ordine, timp în care braconierii au timp să dispară din zonă.

Un botoșănean a avut nefericita experiență de a trece cu mașina peste două astfel de „capcane” și s-a ales cu anvelopele sparte. Scena s-ar fi petrecut la începutul lunii decembrie 2021, pe un drum de exploatare din zona localității Oneaga – comuna Cristești, însă botoșăneanul a decis să filmeze un astfel de dispozitiv și a publicat mai apoi imaginile pe o rețea de socializare. „O zi frumoasă de dimineață. Oneaga 2021, braconieri. Au intrat două în cauciucuri. Ia uite ce ascuțite, ce frumoase le-au făcut. Ce ziceți ? Ați avut parte de așa ceva?”, este mesajul botoșăneanului, care ține în mână un asemenea dispozitiv.

Filmulețul a devenit în scurt timp viral, internauții reacționând imediat întrucât, spun ei, aceste capcane ajung să pună în pericol inclusiv viețile celor care trec prin zonă. O parte dintre cei care au comentat la imaginile respective au precizat că asemenea practici există în mai multe județe din țară.

 

Deja ai votat!