Incendiu în curtea unei biserici, în ziua de Bobotează

Lumânărarul din curtea unei biserici din localitatea Cătămărăști Deal a fost cuprins de flăcări, în urmă cu puțin timp, din cauza unor lumânări aprinse, lăsate nesupravegheate. Când s-a produs incendiul, preotul și credincioșii erau la slujbă, în afara lăcașului de cult. Aceștia au observat că un fum gros iese din interiorul clădirii folosită pentru a aprinde lumânări și au intervenit cu stingătoarele din dotare, dar și cu găleți cu apă. Totodată, au solicitat sprijin de la pompierii botoșăneni.

„Trei echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani au ajuns, în cel mai scurt timp, la fața locului cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă. Aceștia au constatat că ardea o cantitate mare de lumânări, cu degajări mari de fum. Incendiul a fost stins în limitele găsite. Locul unde s-a manifestat incendiul se află la distanță față de biserică și alte construcții, neexistând pericolul de extindere a flăcărilor”, a precizat Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Pentru prevenirea unor astfel de evenimente, reprezentanții ISU recomandă să puneți lumânările aprinse în suporturile din tăvile metalice umplute cu nisip sau apă și să supravegheați permanent arderea acestora. În interiorul lăcașelor de cult, lumânările aprinse să fi supravegheate şi ţinute la distanţă de persoanele din jur, mobilier, decoruri sau alte materiale inflamabile.

 

Deja ai votat!