Portocale cu pesticide retrase din magazine

Directorul general al ANSVSA, Mihai Ponea, a declarat joi , la Digi24, că o cantitate înseamnată de portocale cu pesticide au fost vândute în hipermarketuri. De asemenea există și o suspiciune de fraudă alimentară, pentru că s-ar fi schimbat cu intenție originea acestor produse care erau etichetate ca fiind din Grecia, când, de fapt, proveneau din Egipt. Fructele urmează să fie retrase din magazine, iar cei care le-au cumpărat sunt sfătuiți să nu le consume, ci să le returneze sau să le distrugă.

S-a constatat existența unui lot de 20 de tone de portocale, dintre care 12,5 tone au ajuns pe rafturile unui supermarket, cu origine Grecia. În acest caz, este vina depozitului, care a încercat, după părerea mea, să schimbe cu intenție originea acestor produse, ele provenind din Egipt. La această oră, se desfășoară o anchetă care să elucideze dacă acest fapt a fost făcut cu intenție și atunci vom informa organele abilitate pentru a continua această anchetă. Mă îngrijorează că se încearcă această fraudă alimentară, să se spună că portocalele provin din Grecia, ele provenind din Egipt și mai grav este că ele sunt contaminate cu două reziduri de pesticide”, a spus directorul ANSVSA la Digi24.

Potrivit unui comunicat, Carrefour România a decis retragerea de la vânzare și rechemarea de la clienți a unor portocale la care a fost constatată o depășire a valorilor admise de reziduuri de pesticide.

Produsul a fost rechemat după ce s-a constatat o depășire a valorilor admise de reziduuri de pesticide (Lambda-Cyhalothrin, Chlorpirifos). Este vorba de produse comercializate în perioada 23.12.2021 – 05.01.2022.

Se recomandă persoanelor care dețin produse din acel lot să nu le consume, ci să le distrugă sau să le ducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat. Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Deja ai votat!