Accident cu cinci victime la ieșirea din Dorohoi

Nu mai puțin de cinci persoane au ajuns la spital, iar trei autoturisme au fost serios avariate, după un accident grav care a avut loc pe drumul dintre Dorohoi și Dumbrăvița.

Accidentul a fost provocat de un tânăr de 19 ani, care deține permisul din anul 2021. Aflat la volanul unui autoturism marca Volkswagen Turan, acesta a intrat în depășirea unui autoturism marca Volkswagen Golf IV, în care se aflau cinci persoane. La un moment dat, în timpul manevrei de depășire, tânărul a observat că din sens opus venea un Volkswagen Golf V. Acesta a tras dreapta de volan, încercând să intre înapoi pe banda lui de mers, însă acroșat mașina pe care încerca să o depășească, după care a izbit frontal și autoturismul care venea din sens opus. În urma impactului dintre cele trei autoturisme, Golf-ul depășit s-a răsturnat pe cupolă. Toți cei cinci ocupanți au fost răniți în urma răsturnării mașinii. “La fața locului au fost trimise două echipaje cu asistent de la ambulanță și un echipaj SMURD de prim ajutor. Au fost găsite cinci victime, dintre care doi bărbați și trei femei, cu vârste între 22 și 53 de ani. Toate persoanele erau conștiente, au primit primul ajutor la fata locului, după care au fost transportate la spitalul Dorohoi fiind diagnosticate cu traumatisme craniene, toracice și lombare”, a precizat medicul Eduard Gurău, managerul SJA Botoșani.

La locul accidentului au ajuns mai multe echipaje de poliție care au început o cercetare la fața locului pentru a stabili cu exactitate cauzele producerii accidentului. “Cei trei conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative în toate cele trei cazuri. În cauză a fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, a precizat agent principal Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

Deja ai votat!