Sistemul sanitar botoșănean îndoliat de pierderea unui coleg

Cadrele medicale din sistemul sanitar botoșănean au primit ca un mare șoc vestea decesului colegului Dr. Ovidiu-Nicolae Alexa. De la reprezentanții unității sanitare în care a lucrat, până la cei care au colaborat cu el, toți deplâng moartea medicului la doar 46 de ani.
“Cu nemărginită tristețe, ȋntregul personal al Spitalului Municipal Dorohoi deplȃnge stingerea neașteptată din viață a domnului doctor ALEXA OVIDIU-NICOLAE, medic
coordonator al Compartimentului Primire Urgențe din cadrul Spitalului Municipal Dorohoi.
Am pierdut un coleg bun, un profesionist, un om dedicat profesiei sale nobile. Nu putem să-i fim decȃt recunoscători pentru modul exemplar ȋn care a ȋnțeles să slujească spitalul.
Familia, colegii, prietenii trăiesc astăzi această pierdere cu o adȃncă durere ce nu poate fi alinată decȃt prin rugăciune, comemorare și recunoștință pentru tot ceea ce a dăruit de-a lungul vieții sale. Suntem cu gȃndul și sufletul alături de familia ȋndurerată, dar și de toți cei care au avut prilejul să-l cunoască și să-l aprecieze.

Dumnezeu să-l odihnească ȋn pace și să-l așeze alături de cei drepți!”, este mesajul transmis de doctor Valerian Andrieș, managerul Spitalului Municipal Dorohoi.

“Drum bun domnule doctor! Drum pe care sigur nu ți l-ai dorit! Mai are rost să spun că-mi pare rău ca nu am avut timp să ne intâlnim să-ți mulțumesc? Totdeauna dăm vină pe timp! Aș vrea să cred că ne vom face timp și pentru lucrurile care contează cu adevărat! Dumnezeu să te ierte!”, este mesajul emoționant transmit de Doina Caba, managerul Spitalului Județean de Urgență, cea care a și colaborat timp de câțiva ani cu medicul în timpul în care cei doi au activat la Spitalul Dorohoi.

Reprezentanta Ministerului Sănătății în județ a fost personal la Dorohoi în momentul primirii veștii cumplite, medicul Ovidiu Alexa fiindu-i și coleg de gardă la CPU Dorohoi. “Am pierdut un coleg bun, un profesionist, un om dedicat profesiei sale nobile. Am avut bucuria de a lucra alături de el și pot spune că sistemul sanitar botoșănean este mai sărac în acest moment. Sunt cu gândul și sufletul alături de familia îndurerată, dar și de toți cei care au avut prilejul să-l cunoască și să-l aprecieze ca medic și om. Dumnezeu să îl ierte!”, a precizat medicul Monica Adăscăliței, directorul DSP Botoșani.

Și reprezentanții Serviciului Județean de Ambulanță (SJA) sunt șocați de decesul prematur al medicului care a coordonat centrul de urgențe de la Dorohoi. “Serviciul Județean de Ambulanță Botoșani transmite sincere condoleanțe familiei Dr. Alexa Ovidu la trecerea în neființă a colegului nostru. care a activat în cadrul CPU Dorohoi. Drum lin spre stele și Dumnezeu să-l ierte!”, a transmis medicul Eduard Gurău, managerul SJA Botoșani.

Un alt mesaj a venit de la medicul Loredana Ostafe, colegă în cadrul CPU Dorohoi. “S-a grăbit spre cer! Parcă mai avea un pic de treabă în RAI! Un OM ce a ascultat atâtea suferințe și a salvat atât de multe inimi!!! Pe-a lui a pus-o deoparte, pe mai târziu…. NE VEDEM MÂINE DIMINEAȚĂ! Noi, de jos, cu un gol imens în suflet iar tu, de sus, zâmbind liniștit!”, a scris medicul Loredana Ostafe.

Deja ai votat!