Spectacol de Crăciun în Comunitatea Ruşilor Lipoveni (video)

Astăzi, 9 ianuarie, Comunitatea Ruşilor Lipoveni a organizat Spectacolul de Crăciun. Spectacolul, găzduit de Centrul Cultural „Corneliu Finaşcu” şi organizat în ziua a treia de Crăciun, a debutat cu tradiţionala colindă interpretată de preotul paroh, Vladimir Condratov, alături de membrii comunităţii.

Ovidiu Ivanov, preşedintele comunităţii, a declarat că în această lume secularizată şi globalizată, se duce o luptă pentru păstrarea identităţii etnice. ”Cei mai mici, cu atât mai mult şi-au asumat această misiune de a păstra şi de a duce mai departe toată tradiţia noastră lingvistică şi culturală. Suntem implicaţi, alături de entităţile din oraşul nostru care promovează atât latura turistică, cât şi latura etnică în diferite proiecte, la unele deja am participat, la altele urmează să participăm. Ne bucurăm de tot sprijinul pe care ni-l acordaţi şi sperăm să rămânem în continuare sub aceste frumoase auspicii”, a mai spus Ovidiu Ivanov.

Profesorul Daniel Elisei a arătat că Spectacolul de Crăciun este o tradiţie pe care membrii comunităţii o respectă de-a lungul anilor. „Sperăm că această deprindere a noastră de a fi împreună la aceste evenimente va continua şi în anii următori. Ce s-a realizat în ultimii patru ani de când domnul Ivanov este în fruntea comunităţii a scos în evidenţă comunitatea nu numai pe plan local, ci şi pe plan naţional. Într-adevăr, comunitatea despre care se auzea foarte puţin în Botoşani cu câţiva ani în urmă acum a ieşit în evidenţă prin ceea ce s-a realizat aici”, a mai precizat Daniel Elisei.

Spectacolul a inclus cântări bisericeşti, cântece, scenete, dansuri şi a fost foarte apreciat de spectatori. Evenimentul mult aşteptat de copii şi anume venirea lui Moş Crăciun a încheiat această manifestare de suflet organizată în Comunitatea Ruşilor Lipoveni. Darnicul Moş, cunoscut în comunitate ca Ded Maroz, s-a fotografiat alături de copiii care au primit daruri consistente.

Deja ai votat!