O localitate din judeţ a intrat în scenariul roşu din cauza Covid

Rata de infectare cu SARS-CoV-2 continuă să crească în ritm alert în judeţ. Astfel, o localitate a ajuns în scenariul roşu din cauza numărului mare de cazuri de Covid. Este vorba despre Mihai Eminescu, unde indicele de infectare este de 3,23 de cazuri la mia de locuitori. De asemenea, alte 11 localităţi sunt în scenariul galben. Este vorba despre municipiul Botoşani, Avrămeni, Corni, Curteşti, Dersca, Havârna, Lozna, Mihăileni, Rădăuți-Prut, Truşeşti și Sulița. La nivelul judeţului rata de infectare este de 0,91 de cazuri la mia de locuitori.

În ultimele 24 de ore, autorităţile sanitare au raportat 68 de noi cazuri de Covid în judeţ. Localitatea în care au fost descoperite cele mai multe cazuri este municipiul Botoşani, 36 dintre persoanele bolnave provenind de aici.

De la debutul pandemiei până în prezent 23.161 de persoane din județ s-au îmbolnăvit de Covid. Dintre acestea 21.509 s-au vindecat, iar 1.206 și-au pierdut viața. În prezent în judeţ sunt înregistrate 446 de cazuri active de infecţie cu SARS-CoV-2.

Scenariul verde

Este varianta cea mai optimistă, cea în care mai puţin de o persoană la mia de locuitori este depistată cu COVID-19în ultimele 14 zile.

Scenariul galben

Scenariul galben, cel privind un risc mediu, presupune între 1 şi 3 persoane detectate pozitiv cu noul coronavirus la mia de locuitori, în ultimele 14 zile.

Scenariul roșu

Scenariul roșu, considerat de avarie, înseamnă că într-o localitate sunt mai mult de trei persoane depistate pozitiv la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

Deja ai votat!