joi, martie 28, 2024
AcasăLocal BTRevin controalele și amenzile anti-COVID. Polițiștii au descins în restaurante și cluburi

Revin controalele și amenzile anti-COVID. Polițiștii au descins în restaurante și cluburi

În weekend-ul 8 – 9 ianuarie a.c., polițiștii botoșăneni au desfășurat acțiuni pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2, totodată fiind informată populația cu privire la măsurile instituite de către autorități în contextul stării de alertă.

„Polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, sprijiniți de jandarmi și polițiști locali, au acționat pe raza întregului județ, pentru verificarea respectării de către cetățeni a restricțiile impuse în contextul prevenirii infectării cu virusul SARS-CoV-2”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadru Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Botoșani.

Potrivit acelorași surse, în cadrul activităților desfășurate pe raza întregului județ, au fost verificate peste 400 de obiective de interes (restaurante, cluburi etc.) și persoane, cu privire la respectarea măsurilor privind carantina, izolarea și obligațiile instituite privind programul de funcționare. De asemenea, au fost verificate 150 de mijloace de transport public.

„În urma neregulilor constatate au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 3.000 de lei, persoanelor care nu purtau mască de protecție în locurile în care aceasta este obligatorie”, a adăgat Delia Nenișcu.

Reamintim că începând cu data de 8 ianuarie 2022, portul măștii de protecție este obligatoriu în toate spațiile închise și deschise, cu anumite excepții:

-Copiii cu vârste sub 5 ani;

-Persoanele care sunt singure în birou;

-Prezentatorii tv și invitații acestora, cu condiția păstrării distanței de 3 metri între persoane;

-Reprezentanții cultelor religioase, în timpul slujbelor, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;

-Vorbitorii aflați în spații închise sau deschise, cu condiția păstrării distanței de 3 metri față de alte persoane;

-Persoanele care desfășoară activități fizice intense sau în condiții de muncă solicitante, ori activități sportive;

-Persoanele cu dizabilități cognitive;

-Pot fi scutite de portul măștii, la locul de muncă, persoanele care suferă de boli ce afectează capacitatea de oxigenare, dar numai după evaluarea medicului de medicina muncii.

 

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
10.2 ° C
13.7 °
10 °
54 %
4.7kmh
46 %
joi
11 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...